close× τηλ. 210 0000000
close×
ΕΣΠΑ
Η νεοσύστατη κοινότητα Spektrum Athens ξεκινά την πορεία της στον χώρο της πειραματικής-ηλεκτρονικής τέχνης με ένα τριήμερο ραντεβού στα παλιά γραφεία του ιστορικού περιοδικού, πίσω από το δημαρχείο της πόλης.

Η νεοσύστατη κοινότητα Spektrum Athens ξεκινά την πορεία της στον χώρο της πειραματικής-ηλεκτρονικής τέχνης με ένα τριήμερο ραντεβού στα παλιά γραφεία του ιστορικού περιοδικού, πίσω από το δημαρχείο της πόλης. Από την Παρασκευή 23 του μήνα, οπτικοακουστικές performances και πειραματικά ηλεκτρονικά DJ set αρθρώνουν το πρώτο πρόγραμμα της ομάδας εξερευνώντας τα σύνορα ανάμεσα στην επιστήμη, την τέχνη και την τεχνολογία. 

Με κύριο στόχο τη διέγερση της φαντασίας, καλλιτέχνες, επιμελητές, θεωρητικοί, πολιτισμικοί ακτιβιστές και φυσικά επισκέπτες ενώνονται σε μια ατμόσφαιρα δημιουργικής και συνεργατικής ανταλλαγής και πειραματισμού. Το πρόγραμμα κλείνει με το εργαστήριο «Creating Visuals with Max/MSP» για αρχάριους, το Σαββατο 24 και την Κυριακή 25 Μαρτίου, με τον audio visual artist-technologist, Federico Foderaro, γύρω από τη χρήση εργαλείου προγραμματισμό interactive visuals και τη δημιουργία οπτικοακουστικών software.

 

Πηγή: athinorama.gr