close× τηλ. 210 0000000
close×
ΕΣΠΑ
Το Ίδρυμα Ευγενίδου ετοιμάζεται να φιλοξενήσει στο χώρο του τη Δευτέρα 23 του μηνός ένα αφιέρωμα για «Την εξερεύνηση του Διαστήματος». Αφορμή αποτελεί η έναρξη της διοργάνωσης «Αθήνα: Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου». Νέοι άνθρωποι που θέλουν να ασχοληθούν είτε επιστημονικά είτε επαγγελματικά με σχετικούς με το διάστημα τομείς έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν και να εμπνευστούν από τις διάφορες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο.

ο εργαστήριο «Από τις λέξεις…στα κόμικς» έρχεται στη Βιβλιοθήκη και Εργαστήριο UTech Lab στις 5 το απόγευμα με ώρα προσέλευσης στις 5 παρά τέταρτο. Μαθητές και μαθήτριες Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού καθώς και Α΄, Β΄, Γ΄ γυμνασίου με έναν ενήλικα συνοδό μετατρέπουν την αφήγησή τους σε κόμικς με τη βοήθεια ειδικών λογισμικών.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη παίρνει η Αμερικανίδα αστροναύτης της NASA, Marsha Ivins που πρόκειται να μιλήσει στις 6.30 το απόγευμα για την ιστορία των επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων, για την εμπειρία της να απομακρύνεται από τον Πλανήτη μας και να ταξιδεύει στο Διάστημα, ένα περιβάλλον χωρίς βαρύτητα καθώς και να εξηγήσει τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος αστροναύτης. Η ομιλία που απευθύνεται σε παιδιά άνω των 10 ετών και ενήλικες, θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με παράλληλη διερμηνεία στα Ελληνικά και χρειάζονται δελτία εισόδου η διανομή των οποίων θα γίνει μισή ώρα πριν την έναρξή της από το ταμείο του Πλανηταρίου.


Το αφιέρωμα κλείνει με μία ψηφιακή παράσταση για «Το Μέλλον στο Διάστημα», στις 8 το βράδυ στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο για παιδιά άνω των 10 ετών και ενήλικες. Ερωτήματα όπως πότε θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επανδρωμένη αποστολή προς τον κόκκινο πλανήτη και ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει επιχειρούνται να απαντηθούν από την παράσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι σε άτομα με κινητική αναπηρία ενώ υπάρχει ακόμη η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή/και χειλεανάγνωσης κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας στο τηλέφωνο 6985903381 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pr@eef.edu.gr.

i Ιδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο (είσοδος από οδό Πεντέλης 11), 210 9469600, 23/4, είσοδος ελεύθερη (δελτία εισόδου για την ομιλία θα διατίθενται από τις 5.30 μ.μ., για την παράσταση από τις 6 μ.μ. ενώ για τη συμμετοχή στο εργαστήριο είναι απαραίτητη η προεγγραφή τηλεφωνικώς στο 210 9469631). 

Πηγή: athinorama.gr