close× τηλ. 210 0000000
close×
ΕΣΠΑ
Πίεση ασκεί στην ισπανική ομοσπονδία ο Χοσέ Ραμόν Λέτε, πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού της Ισπανίας με σκοπό να μειωθούν οι ομάδες της Liga Endesa από 18 σε 16 ενόψει της σεζόν 2019-20.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «El Pais», ο Χοσέ Ραμόν Λέτε, πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού της Ισπανίας πιέζει την ισπανική ομοσπονδία να έλθει σε συμφωνία με τη Liga Endesa για τη μείωση των ομάδων από 18 σε 16, αρχής γενομένης από τη σεζόν 2019-20.

Δεδομένου ότι πριν από σχεδόν έναν χρόνο η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπασκόνια και η Μάλαγα απείλησαν να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα, το ισπανικό μπάσκετ προσπαθεί να επιβιώσει σε μια τεταμένη σύγκρουση, με τους... μεγάλους να έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους.

 

Στην επιστολή του με ημερομηνία 26/3 ο Χοσέ Λέτε καλεί την ομοσπονδία και τον πρόεδρό της Χόρχε Γκαρμπαχόσα να συμφωνήσει για τη δημιουργία μιας επαγγελματικής λίγκας 16 ομάδων (τώρα είναι 18) από τη σεζόν 2019-20.

Την ίδια στιγμή η Euroleague προχωρά σε αντίθετη κατεύθυνση αυξάνοντας τον ανταγωνισμό από 16 σε 18 ομάδες με τις προσθήκες των Μπάγερν, Βιλερμπάν. Συνεπώς θα υπάρξει μείωση στο καλεντάρι ώστε να μειωθεί η κούραση των αθλητών και μεταφορά ημερομηνιών υπέρ των ευρωπαικών διοργανώσεων.

Πηγή: gazzetta.gr