close× τηλ. 210 0000000
close×
ΕΣΠΑ
Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ανοίγει το πρόγραμμα των θερινών του εκδηλώσεων με δύο δράσεις αφιερωμένες στην αστρονομία και τη μουσική.

Το Κέντρο Επισκεπτών στο Θησείο το Σάββατο 26 και την Πέμπτη 31 του μηνός φιλοξενεί το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε μια εισήγηση-ομιλία σχετικά με τον ήχο του διαστήματος αλλά και σε μια συναυλία jazz μουσικής που επικεντρώνεται στις νέες τεχνολογίες. Έτσι, αυτά τα δύο βράδια μεταφερόμαστε στο…διάστημα υπό μουσικούς ήχους.

«Ήχοι του Σύμπαντος: Πραγματικότητα ή Ψευδαίσθηση» αναλύονται το Σάββατο 26 του μηνός στις 7 το απόγευμα σε μια ομιλία του αναπληρωτή καθηγητή και κοσμήτορα της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ανδρέα Φλώρου. Στη συνέχεια οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τον ομιλητή καθώς και να παρατηρήσουν τον ουρανό μέσα από το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη.

 


Και το ταξίδι δεν σταματάει εκεί μιας και το Αστεροσκοπείο φιλοξενεί αυτήν τη φορά στον κήπο του, στο λόφο Νυμφών στο Θησείο τη συναυλία από το μεταπτυχιακό Jazz του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την Πέμπτη λοιπόν 31 του μηνός στις 9 το βράδυ οι φοιτητές του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «εκτέλεση/ ερμηνεία της jazz μουσικής και νέες τεχνολογίες» δίνουν τη δική τους παράσταση υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Βασιλάκη και τον συντονισμό της Αναστασίας Γεωργάκη. Η βραδιά μπορεί να συνεχιστεί μέχρι και τις 12 με την παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού από το τηλεσκόπιο Δωρίδη στον λόφο της Πνύκας. (κόστος 2,5 €)

 

Κόστος συμμετοχής

Ήχοι του Σύμπαντος: Πραγματικότητα ή Ψευδαίσθηση;
Γενική είσοδος 5 €. Απαραίτητη η προαγορά εισιτηρίων.

Συναυλία από το μεταπτυχιακό Jazz του Πανεπιστημίου Αθηνών
Eλεύθερη, με παροχή δελτίων (200 ο μέγιστος αριθμός) στην είσοδο.

i Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Λόφος Νυμφών 118, 210 3490160, 210 3490036 

Πηγή:  athinorama.gr