close× τηλ. 210 0000000
close×
ΕΣΠΑ
Η νέα παράσταση «Αναζητώντας την Σκοτεινή Ύλη» κάνει πρεμιέρα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο και βουτάει μικρούς και μεγάλους σε μία άκρως ενδιαφέρουσα διαπλανητική συνισταμένη.

Μέσα σε μία ογδοκαντοετία από το 1933, όταν και ο Ελβετός αστρονόμος Fritz Zwicky βρήκε τις πρώτες ενδείξεις για το «dunkle Materie» ή αλλιώς τη σκοτεινή ύλη, τα στοιχεία για αυτή την παράξενη μορφή ύλης που υπάρχει παντού στο σύμπαν αλλά παραμένει ακόμα άγνωστη έχουν πολλαπλασιαστεί. Η νέα παράσταση «Αναζητώντας την Σκοτεινή Ύλη» κάνει πρεμιέρα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο και βουτάει μικρούς και μεγάλους σε μία άκρως ενδιαφέρουσα διαπλανητική συνισταμένη. 

Με δύο παραστάσεις δωρεάν εισόδου τη Δευτέρα 19 του μηνός (6.30 μ.μ. και 8 μ.μ.), το νέο έργο του υπερσύγχρονου σινεθόλου μας κάνει ένα ταξίδι στις κορυφαίες επιστημονικές ομάδες που επιχειρούν να ανιχνεύσουν την σκοτεινή ύλη να αποκρυπτογραφήσουν την φύση. Από τον μεγαλύτερο σωματιδιακό επιταχυντή του κόσμου, στο CERN, μέχρι τους υπόγειους ανιχνευτές σκοτεινής ύλης που έχουν εγκατασταθεί στα βάθη εγκαταλειμμένων ορυχείων, το «κυνήγι» για την ανακάλυψη του άγνωστου παραμένει σε εξέλιξη. Πρόκειται ουσιαστικά για το μεγαλύτερο μέρος της ύλης των γαλαξιών του σύμπαντος καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που σχετίζονται με την φυσική του μικρόκοσμου και του μακρόκοσμου.

 

Πηγή: athinorama.gr