close× τηλ. 210 0000000
close×
ΕΣΠΑ
Για πρώτη φορά, έρχεται στην πόλη μας ένα φεστιβαλικό διήμερο αφιερωμένο στην τέχνη του decoupage.

Για πρώτη φορά, έρχεται στην πόλη μας ένα φεστιβαλικό διήμερο αφιερωμένο στην τέχνη του decoupage. Η τεχνική της χειροτεχνίας που αποκτά χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερους οπαδούς παγκοσμίως κάνει στάση στον πολυχώρο Αθηναϊς στον Βοτανικό για το πρώτο σαββατοκύριακο του Μαρτίου (3-4/3).

Το 1ο Athens Decoupage festival έρχεται για να γνωρίσει στο ευρύ κοινό αυτή την handmade τεχνοτροπία, με ένα πλούσιο πρόγραμμα για τους επισκέπτες που ξεκινά στις 10 το πρωί και τελειώνει στις 8 το βράδυ και τις δύο μέρες. Με 3 χώρους γεμάτους με σεμινάρια (περίπου μιάμισης ώρας το καθένα), το κοινό έχει την ευκαιρία να διακοσμήσει ανοιξιάτικες και πασχαλινές κατασκευές όπως λαμπάδες, μπουκάλια, κουτιά τα οποία μάλιστα μπορεί να πάρει και μαζί του. Νέα υλικά δίνουν έτσι νέες ευκαιρίες δημιουργικότητας, πειραματισμού και εξέλιξης στους επίδοξους καλλιτέχνες.

Από την άλλη, ένα πρόγραμμα ομιλιών περιμένει μικρούς και μεγάλους, αναλύοντας βασικές τεχνικές του είδους καθώς και αρχές της μεικτής τεχνικής –του κεντρικού δηλαδή εργαλείου στην κατασκευή έργων με επιφάνειες και στρώσεις.

 

Πηγή: athinorama.gr